vineri, 21 ianuarie 2011

fata morgana

are-o "carcasa" cam dura, da, la prima sau, mai bine zis, primele vederi, e cam dificila, cam rea, cam pesimista, critica prea mult, priveste prea incruntat, cam prea directa, nu zice prea multe si atunci cand zice, mai mult "inteapa" ... si parca zambeste cam rar. da, isi poarta "carcasa" care ii tine de cald cum isi poarta mecul casa-n spate!
parca merge si prea hotarat, face pasii mari, mai mult alearga, parca nu prea vorbeste, nu intra in discutii. parca nu saluta pe toata lumea, parca nu zambeste din politete ... parca nu prea suporta ea formalitatile. parca e rece, parca evita pe toata lumea.
she's a tough shell to crack, dar daca-ti pierzi timpul in incercarea de a o cunoste parca se schimba situatia, defapt, se schimba total ... daca ajungi s-o cunosti parca e o alta persoana, desi isi pastreaza unele asperitati, caracteristice personalitatii, dar parca ... vorbeste mult, poate prea mult, si rade din orice prostie, ti-e aproape, te asculta si, daca poate, te ajuta, nu prea te critica, mai mult te sfatuieste si te lasa sa iti faci alegerile, indiferent care ar fi ele, iti e alaturi. parca e dedicata ... prietenilor si vietii. e directa, dar asta pentru ca nu stie sa minta, "inteapa", dar doar pentru a se apara, pentru a se ascunde. nu-i place politetea pentru ca e doar o modalitate de a te baga in seama cu "japca".
am realizat ca e dura pentru ca viata a fost dura cu ea. a invatat din trecut si a renuntat la asteptarile unui viitor incert. e pesimista pentru ca nu mai viseaza, se rezuma la lucrurile concrete din viata ... si ia viata-n piept, pentru ca nu ii place sa se ascunda, sa se eschiveze.



ce-mi plac mie aparentele astea dulci si inselatoare, un fel de fata morgana in desert. pentru cei cu neuroni pe minus care se vad deasupra tuturor pe meritul altora, care cred ca eticheta de blugi conteaza: sa ma *** pe ea de carpa ...aaa, si: " Nu te sufar, am observat ca te cam supar, O sa ne intelegem bine, bai nu te sufar!"

2 comentarii:

alexander spunea...

sa incerci sa descri fata morgana, asta da curaj.

Unspoken words spunea...

ma refeream la aparentele care sunt la fel de inselatoare ca fata morgana. nu am descris-o! :)))